Dijital Baskı Nerede Kullanılır?


Dijital baskı teknolojisindeki gelişmeler, baskı ihtiyacı olan kurumların işini kolaylaştıran, fiyat avantajı sağlayan ve yaratıcı birçok uygulamayı mümkün kılan çözümleri de beraberinde getirdi.

Dijital baskı deyince akla sadece büyük ebatlı iç ve dış mekan baskıları gelse de tüm basılı malzemeler bu baskı tekniği ile üretilebilir: Kartvizit, broşür, etiket, kitap, dosya, klasör, defter, ajanda, takvim, sunum, faaliyet raporu…

Dijital baskının avantajları

• Esnek, ihtiyaca dönük çözümler :
Dijital baskıda “en az 1000 adet basılmalı” diye bir şart yok. İhtiyaç ne kadarsa tam o adette baskı yapmak mümkün. Bu sayede eğitim, konferans, davetiye gibi kaç adet ihtiyaç olduğu belli, sadece o etkinliğe özel bir sefer kullanılacak basılı ürünleri tam gereken adette üretmek mümkün.

• Değişken içerik üretebilme : Dijital baskının en önemli avantajı basılan her bir ürünün içeriğinin bir diğerinden farklı olabilmesi. Her bir baskı üzerinde farklı bir isim, şifre, fotoğraf ya da grafik gibi kişiye özel olan her türlü değişken içeriği basmak mümkün. Biz matbaacılar bu tür baskıya “değişken data baskısı” diyoruz.

• Stoklama maliyeti yok:
Birim fiyatı daha uyguna olması için yüksek adetlerde basılan ürünlerin stoklanması, şirket içinde ya da farklı bir yerde depolanması, sonradan ihtiyaç sahibine ulaştırılması… Birim fiyat uyguna gelse de tüm bu operasyonun, depolama için gereken alanın maliyeti gözlerden kaçabilir. Dijital baskı sayesinde ihtiyacınız olduğu anda ve ihtiyacınız olan adette sipariş verip o anda kullanabilirsiniz.

• Daha kısa sürede teslim:
Dijital baskının ofset, serigrafi ya da diğer baskı yöntemlerinde olduğu gibi “baskı ve kalıp hazırlık, renk ayarlama” gibi bir sürece ihtiyacı yoktur. Diğer baskı tekniklerinde ilk doğru baskıyı elde edene kadar geçen süreler dijital baskıda sadece birkaç dakikadır. Dijital baskı prensip olarak masaüstü yazıcınızdan baskı almaktan çok bir farklı yok. Dolayısıyla dijital baskı siparişleri genelde aynı gün ya da ertesi gün rahatlıkla teslim edilebilir. Son dakikada hazır olan sunumlar, davetiyeler, anlık üretilmesi gereken raporları bu sayede çok güncel içerikleri ile üretmek mümkün. Print Center olarak bu teknoloji sayesinde üretimimizin %60’ini 24 saat içinde teslim ediyoruz.

Comments

Popular posts from this blog

Photoshop ve yazdırma işlemi nasıl yapılır?

A ile başlayan kağıt ölçüleri..

Kağıt maliyeti hesaplama nasıl yapılır?